» מבשלים עם רדהא » באג´י

באג´י

תבשיל ירקות הודי

מצרכים:

כרובית
מעט תפו\"א ביחס לשאר הירקות
גזר
שעועית ירוקה (אפשר גם קפואה)
בצל (קצוץ קטן)
עגבניות (קצוצות קטן)
עלי כוסברה
גרגירי חרדל שחור
עלי דפנה
תרמילי הל
גארם מסאלה
כורכום
כמון
כוסברה טחונה
פלפל חריף מיובש אדום (שלם- ולקצץ אותו לפני הבישול )
לימון טרי סחוט
 
אופן ההכנה:
1.       מבשלים את הכרובית כשהיא חתוכה לפרים קטנים, תפו\"א חתוך לקוביות, השעועית הירוקה חתוך קטן וגזר חתוך לקוביות. כל אלה לבשל במעט מים וכורכום, עלי דפנה והל. לבשל כך עד אשר הירקות חצי מוכנים (לא מבושלים ורכים). אם נותרו מים בסיר אחרי שלב זה – לסנן הירקות.
2.       במחבת טפלון גדול, מחמים מעט שמן, מוסיפים את גרגירי החרדל וכמה שניות אחריהם את כל שאר התבלינים. כאשר התבלינים מתחילים לעלות ריח, מוסיפים את הבצל הקצוץ.
3.       כשהבצל נעשה שקוף, מוסיפים את העגבניות הקצוצות. מוסיפים מעט מלח ומעט מים ומבשלים עד לרתיחה ראשונה. (אמור כבר להיות רוטב סמיך בשלב זה. אם רואים שהמים מתאדים מדי – להוסיף מעט מים)
4.       שופכים את הרוטב לסיר עם הירקות ומבשלים עש שהירקות מוכנים לחלוטין.
5.       בסוף הבישול, מוסיפים מלח ולימון לפי הטעם.
6.       את הכוסברה הקצוצה להביא בנפרד לאורלי לאירוע ויניחו אותה טריה מייד עם ההגשה.

בהצלחה!

חדשות

עיצוב והקמה Webart