» מבשלים עם רדהא » אורז עם גזר וכרוב


אורז עם גזר וכרוב

עבור: 35-40 איש


מוצרים:

 

 

2 ק"ג אורז בוסמטי

10 גזרים גדולים מגוררים בפומפיה

1.5 כרוב לבן גדול – חתוך לרצועות דקות

4 בצלים גדולים

כוס וחצי שמיר קצוץ

מלח

שמן קנולה לטיגון

 

אופן ההכנה

 

  1. להשרות את האורז כ- 20 דקות במים. לסנן היטב.
  2. בינתיים – לטגן בתוך סיר גדול את הבצל. כאשר הוא נעשה שקוף - להוסיף את הגזר המגורר.
  3. כאשר הגזר מתרכך, להוסיף את רצועות הכרוב הלבן.
  4. לטגן הכל יחד ולהוסיף כף מלח ולערבב.
  5. מוסיפים לסיר עם הירקות את האורז המסונן היטב. לשפוך מעל כ- 1.25 כוסות מים לכל כוס אורז. טועמים את מי הבישול. במידה והם תפלים – להוסיף עוד מלח.
  6. להביא לרתיחה. להוריד לאש הקטנה ביותר, לכסות עם מכסה כבד את הסיר ולתת להתבשל כ- 20 דקות.
  7. לאחר 20 דקות יש לבחון את מצב האורז. אם הוא מוכן אך יש בו עדיין יותר מדי מים או לחות – להמשיך לבשל אבל עם מכסה פתוח כ- 2 דקות בלבד כדי שהנוזלים יתאדו.
  8. לכסות המכסה, לכבות האש ולתת לאורז ל"נוח" כ- 10 דקות.
  9. מוסיפים שמיר קצוץ.
    בתאבון!

 

חדשות

עיצוב והקמה Webart